Tradycyjne spaghetti

Każdy czasem ma takie zamieszanie w życiu – że pomimo tego, że uwielbia spędzać czas w kuchni – nie ma na to niestety czasu… w takich momentach warto mieć kilka sprawdzonych, szybkich przepisów na obiad, żeby móc coś wrzucić na ząb;) Jednym z takich przepisów jest spaghetti! Ja nie mogę się oprzeć – i dodaję dodatkowe warzywka, ale jest to opcjonalne.

Składniki:

  • makaron spaghetti (czasem dla urozmaicenia biorę wstęgi – np. ze szpinakiem)
  • mięso mielone (najlepiej wieprzowo-wołowe)
  • pieczarki
  • cebula
  • cukinia
  • bakłażan
  • papryka
  • przecier pomidorowy
  • ser (wiórki, ja kupuję w kostce i sama ścieram)

spaghettiMakaron możemy ugotować w czasie przyrządzania sosu. Żeby go ogrzać – wystarczy zalać go przed podaniem gorącą wodą (np z czajnika) albo jeśli mamy bardzo ciepłą wodę w kranie – przelewać przez sitko kranówką viagra ou pas.

Pieczarki, cebula, bakłażan, papryka i cukinia – obieramy (jeśli trzeba) i kroimy w kostkę. Na patelni z odrobiną klarowanego masła przysmażamy najpierw cebulkę, potem dodajemy pieczarki i jak woda z pieczarek wyparuje – dodajemy resztę warzyw. Na osobnej patelni przysmażamy mięso mielone, przyprawiając je do smaku solą, pieprzem i papryką słodką i ostrą. Następnie dodajemy mięso do warzyw i zagęszczamy przecierem pomidorowym. Po nałożeniu makarony i sosu na talerz – sypiemy serem. Smacznego:)

Komentowanie wyłączone.