Izaura

Izaura to słodki, delikatny serniczek połączony z czekoladowym smakiem ciasta kruchego:) Ciasto idealnie nadaje się na imprezkę – jak i codzienny deserek:)The Institute 2017 film trailer

Składniki ciasta kruchego:

  • ½ kostka palmy
  • 1 szklanka cukru
  • 2 całe jajka
  • 2 szklanki mąki
  • 2 łyżki kakao
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia

Składniki masy twarogowej:

  • ½ kostki palmy
  • 1 szklanka cukru
  • 2 żółtka (białko ubić osobno)
  • 3 serki homogenizowane
  • 1 biały budyń

Wszystkie składniki ciasta kruchego łączymy  i ugniatamy razem. Troszkę ponad połowę wykładamy na dużą blachę do pieczenia. Następnie nakładamy na to masę twarogową (uprzednio wszystkie składniki miksujemy, dodając na sam koniec ubite białka). Z pozostałej części ciasta formujemy cienkie placki i rzucamy je na masę twarogową.

Pieczemy ok 30-40 minut w temp 180 st C

Smacznego;-)

Przepis dostałam od przesympatycznej pani – od której rodzice kupowali płyty warstwowe. Dziękuję;)

Komentowanie wyłączone.